BC Deurne Pioniers HS1 – WSC HS1

BC Deurne Pioniers HS1 – WSC HS1 92-73

Schijnbaar kon WSC door deze wedstrijd niet naar een of ander feestje in Waalwijk. Vervelend voor hun! Het leek erop dat ze in het eerste kwart al hun frustraties vanwege het missen van dat gezellige feestje op ons af reageerden. Waalwijk nam namelijk een voorsprong van 10 punten. Dit had echter niets te maken met het goede spel van hun, maar meer met het slechte spel van ons. We begonnen dramatisch, geen inzet, niets viel en slap in de verdediging.

We weigerden echter WSC alsnog een feestje te gunnen bij ons op het veld en gingen in het tweede kwart beter aan de bak. Onder leiding van onze twee snelle guards Stefan en Robin kwamen we langzaam langszij. Waalwijk bood nog wel weerstand. Hun pick and roll was heel effectief. Desondanks gingen we met 1 puntje voorsprong de rust in: 43-42.

Nu we terug gekomen waren was het een kwestie van er over heen gaan. Het was echter WSC dat het initiatief naar zich toe trok. Telkens met hun pick and roll waren ze ons te slim af. Gelukkig viel halverwege het derde kwart eindelijk het driepuntschot voor ons en konden we toch een gat slaan. We nemen brutaal een voorsprong van 10 punten. In het vierde kwart moest Waalwijk wel komen en gingen daarom fouten maken, daar konden wij gemakkelijk van profiteren en liepen daardoor ineens uit naar een voorsprong van 20 punten. Vrij gemakkelijk hebben we toen de wedstrijd kunnen uitspelen. Waalwijk had dus niets te vieren die zaterdag…

Goede overwinning van onze kant! Mooi detail is dat iedereen scoorde in dubbele cijfers, behalve de opsteller van dit schitterende wedstrijdverslag. Waar hij bleef steken op 7 punten scoorde de rest dus 10 punten of meer. Topscoorders waren Stefan en Maikel met elk 15 punten. Zelfs Thijs had 10 punten!!

Geschreven door Peter van de Ligt.

Leave a comment