Deurne Pioniers HS1 – BV Schijndel HS1

Deurne is aan haar stand verplicht een goed resultaat neer te zetten tegen een van de laagvliegers in de overgangsklasse; BV Schijndel. Met deze instelling begon Deurne goed aan de wedstrijd. Het was meteen duidelijk dat het vizier op scherp stond, getuige de 8-0 run in de eerste minuut. Daarna werd Schijndel wakker en knokte zich in het eerste kwart weer langszij en pakte zelfs brutaal een voorsprong. Deurne ging niet goed om met haar kansen en had geen antwoord op de zoneverdediging van Schijndel. Deurne keek daarom tegen het eind van het eerste kwart tegen een achterstand aan van 5 punten.

Deurne coach Ad Matheeuwsen sprak de spelers aan en hamerde op een betere offence daar beter samenspel en passing. Deurne had de boodschap van haar coach goed begrepen en ging net als het eerste kwart weer furieus van start. Met een strakke aanval werd telkens de open man gevonden die met afstandsschoten Deurne weer de voorsprong gaf. Mede de in totaal 6 driepunters van Bryan Hurkmans en Maikel Boons dit kwart gaf Deurne een comfortabele voorsprong: 47-38.

Deurne schroefde na de rust de verdediging strakker aan met enkele steals van Dennis Portier als gevolg. De Schijndelse centers speelde echter sterk en hielden daarmee hun team op de been. Door 3 driepunters van Peter van de Ligt behield Deurne een ruime voorsprong van 9 punten.

In het vierde kwart werd het toch nog spannend. De aanval van Deurne liep niet erg soepel en die van Schijndel daarentegen wel. Schijndel kwam zelfs terug tot 1 punt met nog 3 minuten te spelen. Een Schijndelse speler duwde in the heat of the game echter Bas Meisen tegen de grond met een onsportieve fout als gevolg. De twee gratis gekregen vrije worpen gingen beide raak en de daarop volgende aanval scoorde Bas wederom. Deze mentale klap kwam Schijndel niet meer te boven. Vanaf de vrije worplijn besliste Deurne vervolgens de wedstrijd definitief.

Een mooie overwinning van Deurne. Met goed teamspel in de defence en een goed schot is de wedstrijd gewonnen. Het gebruik van de centers kan echter beter. Meerdere spelers eindigen in dubbele cijfers:
Maikel Boons 18 punten, Bas Meisen 15 punten, Peter van de Ligt 14 punten, Stefan Pijls 11 punten en Dennis Portier 10 punten.

 

Geschreven door Peter van de Ligt

Leave a comment