Deurne Pioniers HU22 – EBBC HU22

Zaterdag 15 December, laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. EBBC heeft maar 2 wedstrijden verloren, dus we wisten dat we flink aan het werk moesten gaan.

Het 1e kwart waren we zwak begonnen, er was totaal geen focus in de verdediging.
Zowel hun schoten als hun inside acties konden ze probleemloos maken.
In de aanval ging het bij ons ook niet soepel, het eerste kwart hebben we verloren met 16-27.

We hadden een slechte start gemaakt na het eerste kwart stond de tegenstander met 11 punten voor. Het werd tijd om hun voorsprong kleiner te maken en de wedstrijd naar ons toe te trekken.
Maar helaas, dit is ons niet gelukt. De verdediging was nog steeds niet goed, ze konden nog steeds te makkelijk scoren. In de aanval zijn we ook heel slordig geweest. Het 2e kwart hebben we ook verloren met 8 – 23.

In de rust konden we met de coach bespreken wat er allemaal mis ging, en konden we ons weer concentreren op de wedstrijd. Uit het 3e kwart hebben we wel voordeel kunnen halen, zowel in de aanval als in de verdediging. We waren meer geconcentreerd op de wedstrijd en in de verdediging hadden de tegenstanders minder kansen om te scoren. Kortom het was een prima kwart voor ons.
De stand van het 3e kwart was 23 – 12.

Op naar het laatste kwart, we hebben de wedstrijd meer naar ons toegetrokken. Nu nog alleen zo volhouden. Maar helaas is dit niet gelukt we zijn weer teruggezakt en konden helaas geen voordeel meer halen uit het 4e kwart. De stand van dit kwart was 13 – 21.

De eindstand van deze wedstrijd was 60 – 83.

Na drie gewonnen wedstrijden op rij hebben we helaas deze moeten verliezen.
Maar we weten wel als team aan welke onderdelen we hard moeten werken.

 

Geschreven door: Florian Hurkmans

Leave a comment