Pioniers at home

Een teamsport als basketbal thuis beoefenen is lastig, dus hebben we hieronder wat tips en activiteiten neergezet zodat je je de komende tijd alsnog prima kunt bezig houden met je favoriete sport.

Wedstrijden kijken
Er zijn op het internet veel basketbalwedstrijden te zien.

Zo deelt de facebook van NBA oude play-offwedstrijden.

Met NBA League Pass kun je alle wedstrijden van afgelopen en vorig seizoen terug zien. Tot 22 april is het gratis (en misschien nog wel langer!).

Youtube biedt veel goed materiaal.

Op het kanaal van de FIBA zijn veel volledige wedstrijden te vinden

Nederlandse eredivisie: (bijna) ieder Nederlands eredivisieteam heeft zijn eigen livestream op Youtube. Zoek op je teamnaam, en in hun kanaal zijn livestreams van wedstrijden te vinden. Zo zijn de wedstrijden van Zwolle Hammers en Den Bosch Heroes via hun kanaal terug te zien.

EuroLeague Final Four Classics

EuroLeague wedstrijden

Individueel trainen

Thuis kun je zelfs op een beperkte ruimte veel dingen oefenen. Maar hoe doe je dat zonder trainer-coach? Met deze (engelstalige) video’s kun je een flinke tijd vooruit.

”Op Junior NBA at Home staan veel korte video’s van oefeningen die zelfs de jongste kinderen kunnen doen.

Better Basketball-series. Een wat oudere serie in het Engels die veel fundamentals goed behandelt.

Ben je meer geïnteresseerd in de tactische kant van het spelletje? Dan is de FIBA Basketball Fundamentals-playlist wat voor jou!

Voor de echte liefhebber een stukje basketbalgeschiedenis. De legendarische Celtics-coach Red Auerbach geeft tips and tricks in Red on Roundball.