Scheidsrechters

Frits van der Schans:

Frits van der Schans

Na 30 jaar basketballen, vrijwel onafgebroken bij Ardito in Zaltbommel, stopte mijn team twee jaar geleden en ben ik weer meer gaan fluiten. Het reguliere seizoen in de zaal 5×5 en in de zomer buiten op pleintjes 3×3. Daarnaast zijn we druk met het basketball van onze vier kinderen. Twee van hen spelen dit jaar landelijk (Dutch Talent League en Meiden U16) en ook de anderen zijn er druk mee. Door de week overdag werk ik bij een adviesbureau aan een ‘Duurzame Landbouw, Gezond Voedsel en Aantrekkelijk Platteland’. Daarnaast zit ik in de gemeenteraad van Zaltbommel en in de Medezeggenschapsraad van de middelbare school Jeroen Bosch College van mijn jongste dochters. Jullie zullen me waarschijnlijk niet veel en vaak bij Deurne Pioniers in de zaal zien, maar als ik er ben vind ik het leuk om kennis met je te maken.

 

Marcel Boons

IMG_0271 (002)Basketbal heeft altijd mijn bijzondere belangstelling gehad. Dat begon op de middelbare school, toen ik in het schoolteam mocht basketballen. Daarna heb ik er echt werk van gemaakt en werd ik lid van BC Heeze. Dat is achteraf maar goed ook, want daar ontmoette ik Lousanne, waarmee ik later trouwde. Ik leerde toen ook het vak van scheidsrechter. Leuk hoor! Door een verhuizing kwam basketballen in het gedrang. Toen onze oudste zoon  Maikel uiteindelijk als tiener via school belangstelling kreeg voor de sport, ontstond een prachtige gelegenheid om de hobby weer op te pakken. Ons gezin werd elk jaar dieper door het basketbal opgezogen. Al snel waren we alle 5 op één of andere manier bij basketbal betrokken. Na onze verhuizing naar Heusden sloten we ons aan bij Deurne Pioniers. Toen het bestuur hoorde dat ik fluiten leuk vind, duurde het niet lang of ik nam wedstrijden voor mijn rekening. Ik kreeg de kans om mijn D-diploma als scheidsrechter te halen. Dat gaf me de bagage om een wedstrijd echt te leiden. Vanaf dat moment heb ik veel wedstrijden gefloten. Twee jaar geleden was de motivatie even verdwenen, maar dit seizoen, mede dankzij de persoonlijke werving van voorzitter Marcelo, heb ik voor Deurne Pioniers de draad weer opgepakt. De eerste wedstrijden waren heerlijk om te fluiten. Dat smaakt naar meer.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het vak van scheidsrechter: stuur een tweet @marcelboons) of schiet me aan als ik in de sporthal ben.