Wedstrijdverslagen U14

Wedstrijd 26-9-2015 vs Jumpers

 

Op zaterdag 26 September stonden de u14 weer vol goede moed warm te lopen, met al een overwinning achter ons. Het verschil nu was dat we wisten dat Jumpers dit ook had. Maar dat hield ons niet tegen.

De 1ste kwart start niet al te goed, we zijn nog niet wakker en jumpers weet 3 keer achter elkaar te score. Alle drie de scores worden gemaakt door nummer 11. We nemen een time out om iedereen op scherp te stellen, en met succes. Tom en Valentijn zijn goed op dreef en gooien de ene na de andere bal erin. Ook onze defence is een stuk beter, na 4 speelminuten weten de tegenstanders pas te score. We zagen al snel dat nummer 11 en 12 de enige waren dit acties namen, hier paste we onze tactiek op aan. We eindige dit kwart met 15-10 in ons voordeel.

De 2e kwart begint weer niet scherp, 11 en 12 weten meerdere malen door onze verdediging heen te komen. Bas krijgt de taak om speler 11 te verdedigen, en dit doet hij goed! Het lukt hem niet meer om naar de basket te gaan. Dit blijft hij overigens wel proberen. De andere spelers hebben de opdracht bas te helpen als hij een lay-up wil maken, en dit gaat goed! Hij blijft het proberen, deze gaan meerdere malen mis waarop wij veel rebounds hebben en vervolgens in balbezit komen. Er word mooi samen gespeeld en hier komen mooie scores uit! We eindige het kwart met 32-30.

De 3e kwart begint super! Er word goed ingesneden en hier komen mooie scores uit! De verdediging staat als een muur. Ondanks dit proberen de tegenstanders geforceerde acties te maken maar dit maal zonder succes. Dit wekt irritaties op bij de tegenstanders, maar dat houd ons niet tegen. Wij trekken ons hier niks van aan en hier door weten we een mooie voorsprong op te bouwen. Keynan gaat sterk inside, bas heeft mooie rebounds, Tom neemt (net als de vorige wedstrijd,) goede keuzes met zijn schot. We eindigen dit kwart met een mooie actie van Sanne. (57-38)

Het 4e kwart begint, en we hebben een doel: WINNEN! We zijn scherp en hebben er zin in. Stan weet al meteen een mooie spindribbel te maken en te score. Onze verdediging staat goed, hierdoor kunnen we ons richten op de aanval. Er word goed rond gepasst waardoor er mooie acties onstaan. Jonna neemt goede keuzes in haar passes en ze laat niemand de bal van zich afpakken. Dit geld ook voor onze bankspeler Zharifa, die vandaag haar eerste wedstrijd met ons mee mocht doen. We eindigen de wedstrijd met een mooie uitslag van 73-52. Hier mogen we zeker trots op zijn!
Iedereen heeft geschitterd op zijn eigen manier!

Wedstrijd 19-9-2015 vs BC Heeze

Op Zaterdag 19 september stonden we ( GU14) vol goede moed klaar om de 1e wedstrijd van het seizoen te beginnen tegen BC Heeze.
De warming up was begonnen en de tegenstanders waren mooi op tijd aangekomen.

We begonnen de wedstrijd met Keynan, Tom, Luc, Bas en Valentijn.
In de 1e minuut word de eerste score van de wedstrijd gemaakt door Heeze.
Hierdoor werken we wakker geschud en al snel daarna scoort Keynan de mooie 1e twee punten.Tot de 9e minuut lukt het ons om de tegenstanders niet te laten scoren. Het kwart word beëindigd met een mooie tussenstand van 20-4

De stemming zit er goed in en er kan genoeg door gewisseld worden.

Het 2e kwart beginnen we sterk, met als doel: Heeze mag niet scoren dit kwart!
Bas weet in de eerste minuut al een sterke actie naar de basket te maken waar een fout op word gemaakt, dit levert ons 2 vrije worpen op.
Vervolgens word er door iedereen die in het veld staat gescoord. We sluiten het kwart af met 3 mooie scores van Valentijn. We hebben ons doel niet gehaald, maar met een rust stand van 36 – 6 mogen we zeker niet klagen.

De 3e kwart begint matig. Niet iedereen was weer wakker en we hadden moeite met ons mannetje te verdedigen. Dit levert Heeze in de 1e twee minuten 3 scores op. We nemen een time out om elkaar even wakker te schudden, en met succes. Na deze time out weet Heeze nog maar 2 keer te scoren en gooit onder andere Luc de ene na de andere bal raak. Ook Tom neemt goede keuzes wanneer hij moet schieten, dit levert ons 3 scores op.
We eindigen dit kwart met 16-56.

De 4e kwart begint en nummer 16 van Heeze is scherp. Hij scoort 2 keer en krijgt 1 vrije worp. Dit mag natuurlijk niet gebeuren. We weten nu dat we scherper moeten zijn tijdens het verdedigen, en dit gebeurd. Nu zijn wij weer aan de beurt!  Er word goed ingesneden en we gaan sterk omhoog, hierdoor krijgen we veel vrije worpen mee. Iedereen blijft goed bij zijn mannetje en Kareem weet 2 maal de bal te veroveren en een fast break te lopen naar de overkant. We eindige dit kwart met een score van onze bankspeler Levi.

Met een eindscore van 71-27 zijn we super tevreden!

De kop is eraf, laat de volgende wedstrijden maar komen!