Sponsoren
Fysiotherapie Lammers
Blasiusstraat 2 Deurne
06 275 911 79
www.fyla.nl

info@janbevers.nl

Waarom een basketbalveld in Deurne?
Momenteel ontbreekt het in Deurne aan een volwaardig basketbalveld. En dat terwijl basketbal op nummer drie staat van meest populaire sporten ter wereld. In Nederland is het met name zeer populair onder de jongste generatie.* Maar waar kunnen deze kinderen basketballen? Daarvoor heb je een goed veld met baskets nodig.
Een basketbalveld in de buurt geeft kinderen een laagdrempelige instap in de sport. Hier hebben ze de tijd om individueel of met vrienden te ontdekken wat ze leuk vinden aan de activiteit. Daarnaast zou iedereen in Deurne – jong en oud – moeten kunnen basketballen zonder zich aan te hoeven sluiten bij de lokale club.
* Volgens het Sportraad Bevolkingsonderzoek uit 2019.

Wat is straatbasketbal?
Straatbasketbal is een relaxtere vorm van basketbal. Het grootste verschil: er is geen scheidsrechter. In plaats daarvan worden overtredingen tussen de spelers zelf opgelost. Ook wordt het minder nauw genomen met de regels van regulier basketbal. Zo past het spel zich makkelijk aan aan jouw niveau.
Straatbasketbal kan met teams van 5 spelers gespeeld worden, maar vaker worden er teams van 4, 3 of 2 spelers gemaakt. Het biedt meer ruimte om je individuele skills te laten zien. Je kunt het daarom ook goed 1vs1 spelen. Bij de sportclubs wordt meer het teamaspect van het spel benadrukt, gericht op de competitie die zij spelen.
Vind je basketbal leuk, maar is aanmelden bij een basketbalclub niks voor jou? Dan is straatbasketbal misschien de sport waar je naar op zoek bent. Daarvoor heb je alleen een bal nodig, en een goed basketbalveld.

De belangrijkste basketbalregels op een rijtje
– Je mag niet lopen met de bal. In plaats daarvan moet je dribbelen.
– Als je na een dribbel de bal vastpakt, mag je niet nog eens dribbelen.
– Als je na een dribbel de bal vastpakt, mag je nog twee stappen zetten.
– Je mag de bal niet aanraken met je voet.
– Je mag spelers niet vastpakken.

De belangrijkste straatbasketbalregels op een rijtje:
– Er is geen scheidsrechter. Overtredingen roepen de spelers zelf en discussies lossen ze zelf op.
– Bij straatbasketbal is iedere score 1 punt waard. Scores buiten de driepuntslijn zijn 2 punten waard.
– Bij straatbasketbal worden er geen vrijeworpen genomen.
Regels met één basket
– Heb je de bal veroverd? Dan moet je de bal eerst buiten de driepuntslijn brengen, voordat je mag aanvallen.
– Na een score krijgt het scorende team de bal terug buiten de driepuntslijn.
– Na een score moet je de bal eerst ‘checken’ met de tegenstander, voordat je weer begint. Je geeft dan de bal aan de tegenstander, die hem weer teruggeeft. Dan heb je samen afgesproken dat je weer mag beginnen.

https://www.basketball.nl/3×3/3×3-evenementen/3x3nl/

GRATIS PROEFTRAINEN

Ben je benieuwd geworden naar basketbal? Het is altijd mogelijk om kosteloos 4x een training mee te doen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@deurnepioniers.nl met daarin je naam, leeftijd en de datum waarop je voor de eerste keer mee wilt komen doen. Meetrainen kan vanaf zes jaar. Je hebt geen bijzondere kleding nodig.
Wil je liever eerst een keer komen kijken? De zaal is altijd open voor publiek gedurende onze trainingstijden